Returnarea produselor achiziționate la distanță

Pentru produsele comandate pe www.darcomshop.ro beneficiați de dreptul de retur în termen de 14 zile calendaristice de la recepționarea comenzii.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, cumpărătorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând cu ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de cumpărător.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în maximum 30 de zile de la data informarii Darcom Shop de catre cumpărător asupra deciziei sale de a returna produsul, dar numai după returnarea produsului, într-un cont bancar ales de către cumpărător.

Pentru a beneficia de returul produselor conform Ordonanței de Urgență 34/2014, trebuie Formularul de Retur din secțiunea aferentă. Formularele completate dupa ce au trecut 14 zile de la recepționarea produsului nu sunt luate în considerare și nu mai putem face returul. De asemenea, produsul trebuie să intre în posesia noastra cel târziu in a 20-a zi calendaristică de la data recepționării lui însoțit de ambalajul original și toate accesoriile cu care acesta a fost vândut.

Returul produselor se poate face doar prin curier rapid la adresa Str. Popa Șapcă, Nr. 6A, Ap. 2, Târgu Jiu, Jud. Gorj sau venind direct la sediul nostru, dar nu înainte de a completa formularul de retur și a primi acceptul din partea noastră.

În cazul în care au fost achiziționate mai multe produse de același fel, nu se poate returna decât un singur produs desigilat, restul cantității este acceptata doar dacă produsele sunt sigilate.

Pentru retur, coletul trebuie să conțină copie dupa factură, certificatul de garanție al produsului în original.

Deci, cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese
   

Următoarele categorii de produse nu se pot returna decât dacă sunt sigilate:

 • Pixuri, stilorui, papetărie, birotică;
 • Consumabile aparate (acumulatori, cartușe imprimantă, etc.);
 • Produse de curățenie;

În cazul produselor care au sigiliu, acesta nu trebuie să fie desfăcut; produsul trebuie returnat sigilat. În cazul materialelor consumabile desfacerea ambalajului sau sigiliului duce la pierderea dreptului de returnare a acestora.

Nu se pot returna produse aflate în una sau mai multe dintre următoarele situații:

 • Produsul a fost adus pe comandă (produs care nu se află în stocul uzual al magazinului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme și a plății unui avans, în termenii agreați de părți);
 • Produsul a fost personalizat la cerere;
 • Produsul nu mai are ambalajul original complet în care a fost livrat;
 • Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
 • Imprimante sau multifuncționale ale căror consumabile au fost desigilate;

În cazurile în care produsele returnate prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă, Darcom Shop își rezervă dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului (valoare cu TVA), sumă ce va fi comunicată dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

Expedierea produsului ambalat necorespunzător, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage în totalitate răspunderea expeditorului.

Darcom Shop își rezervă dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri (returnări repetate).

Pentru returnarea produseor achiziționate de persoane juridice, acestea sunt rugate să contacteze departamentul de vânzări Darcom Shop la vânzări@darcomshop.ro .